2011. febr. 14.

Vörösréz, égetett, darabos


A buddhista hagyomány szerint a Történet egy bizonyos pontján a Dharma, ezzel a világ transzcendens egységének felismerési lehetősége és a körforgásból, alávetettségből történő kilépés esélye, teljesen eltűnik az emberiség számára. Ezt az időpontot jelenleg mindenki a homályba vesző, távoli jövőben képzeli el. Minden ilyen vélekedés azon az alapálláson nyugszik, hogy a Tan jelenleg - ha nem is a világ minden pontján, de nagy részén - szabadon hozzáférhető, megismerhető, követhető.

Erre azonban semmi garancia nincs.

Ha most erről véleményt kellene alkotnom, azt mondanám: ha ez az időpont még nem is jött el, de valószínűleg már éppen a küszöbén állunk. Az sem kizárt, hogy ez a pillanat már bekövetkezett, csak nem akadt senki, aki észrevette volna.

Szétszedtem a Buddhát, hogy lássam, mi van legbelül.
A gyémántvágó könnyen viszi.
Külön zacskóba raktam minden elemet. Vörösréz, égetett, darabos, ömlesztett fémhulladék, 4 kilogramm, vámtarifaszám: 7204, EWC-kód: 200140. Alumínium cső, profil, ömlesztett fémhulladék 9 kilogramm, VTSZ: 7602, EWC: 170402. Sárgaréz, vegyes, ömlesztett fémhulladék 2 kilogramm, VTSZ: 7404, EWC: 170401. Acél hulladék, lemez, ömlesztett fémhulladék 210 kilogramm, VTSZ: 7204, EWC: 200140. Egyéb vas, ömlesztett fémhulladék 6 kilogramm, VTSZ 7204, EWC-kód: 170402.
Összesen 16 350 forintot kaptam érte a vastelepen.
A legjobb a vörösréz, annak kilója ezerkettőszáz.

(Kép és szöveg: P. Z.)

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Megöl a kíváncsiság...Ellopták a tari Buddhát ? Tán ez történt ? Lehetetlen ! Buddhát nem lehet lopni. Egyáltalán semmit nem lehet lopni.

P. Z. írta...

:) Nem, ez egy debreceni Buddha volt! Sok van.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...