2010. nov. 7.

Mi legyen ebédre?

Eszkimó: „Ha nem tudnék Istenről és a bűnről, akkor is pokolra jutnék?” Pap: „Nem, akkor nem.” Eszkimó: „Akkor minek mesélt róluk?”  (Annie Dillard)

"Azzal a paradox ténnyel nézünk szembe, hogy az oktatás az intelligencia és a szabad gondolkodás egyik legfőbb akadálya lett." (Bertrand Russell)

"A demokrácia az, amikor négy farkas és egy bárány arról szavaz, hogy mi legyen ebédre." (Ambrose Bierce)

"Mindenki a terrorizmus megállítása miatt aggódik. Nos, van rá egy igazán egyszerű módszer: ne vegyünk részt benne többé." (Noam Chomsky)

"Ha a disznók szavazhatnának, minden alkalommal a moslékos vödröt hordó embert választanák meg disznópásztornak, akármennyit ölt is mellékesen." (Orson Scott Card)

"Nem bízok azokban, akik jól tudják, milyen tetteket vár tőlük Isten, mert azt látom, hogy ezek a tettek mindig megegyeznek a saját vágyaikkal." (Susan B. Anthony)

"Terrorista az, akinek van egy bombája, de légierőre nem futja neki." (William Blum)

"Politikai rendszerünk a legkegyetlenebb, legalattomosabb és legönzőbb halandóknak ítéli oda a hivatalt, aztán pedig megjátsszuk a meglepettet, amikor a hatalomért bármire képes emberek a hatalom birtokában bármit meg is tesznek." (Michael Rivero)

"Ha valóban az igazságot keressük, akkor életünkben legalább egyszer kétségbe kell vonnunk mindent, amennyire csak lehetséges." (René Descartes)

"Aki felhalmoz – akár pénzt, akár tudást –, az nem lehet szabad." (J. Krishnamurthi)

"Vásárlás… Az emberek elköltik a nem létező pénzüket cuccokra, amelyekre nincs is szükségük… Hogy aztán kimeríthessék a hitelkeretüket és életük hátralevő részében 18%-os kamatot fizessenek valamire, ami 12 dollár 50 centbe került. És még csak nem is tetszett nekik, mikor hazaértek vele. Nem valami okos dolog, emberek, kurvára nem valami okos dolog." (George Carlin)

"Teljes mellszélességgel az egyház és az állam elválasztása mellett vagyok. Szerintem ez a két intézmény külön-külön is eléggé kikészít bennünket, szóval a kettő együtt a biztos halál lenne." (George Carlin)

"Kérlek, törd össze ezt a poharat - és szabadíts meg bennünket az átkozott előítéleteinktől, és a hülye mániától, hogy mindent meg kell magyarázni, és hogy csak azt merjük megtenni, amit a többiek helyeselnek." (Paulo Coelho)

"Senki sem inkább rabszolga, mint azok, kik tévesen szabadnak hiszik magukat." (Goethe)

Forráshttp://www.forradalommost.bplaced.net

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...