2011. dec. 19.

Elengedni mindent, amit "tudunk"



Nem szokásom olyan filmeket, írásokat megosztani, amelyek "korszakváltásról", "új világ születéséről", "spirituális forradalomról", az "emberiség öntudatra ébredéséről" és ilyenekről szólnak, egészen egyszerűen azért, mert nem látok semmi ilyesmit. Persze, lehet, hogy velem van a baj, én örülnék neki legjobban, ha tévednék.
Ami miatt ez a film most mégis felkerült ide, az az oka, hogy egyrészt ebben nem ezen van a hangsúly, másrészt egy nagyon érdekes szempontból világítja meg a dualitás kérdését, érdemes ezen elgondolkodni. Vagyis, hogy a "jó" és a "rossz" bármelyik oldalának erősítése automatikusan a másik oldalt is élteti, erősíti - helyette nem inkább a dualitás meghaladására kellene-e törekedni?
Jó meglátás, hogy - ahogyan a filmben elhangzik - az "Eljött az idő" és "A forradalom elkezdődött" szlogenek után, "most, az idő múlásával és a hajlandósággal a tanulásra, kiterjesztett tudatosságunk fényében látjuk, hogy a Föld nem igényel az emberiségtől forradalmat, inkább szeretettel ösztönzi a fejlődésünket; amely várja mindazokat, akik hajlandóak alázatosak lenni és 'elengedni', amit tudnak. Mivel, csak az elengedés által lehetünk nyitottak, mint egy gyermek és kaphatjuk meg a világot megváltoztató kinyilatkoztatások kegyelmét."
Szóval, nem egy szokványos "New Age" film, érdemes elgondolkodni rajta.

(Az összeállításban többek között A forrás, a Constantin és a Baraka filmekből is láthatók jelenetek.)

6 megjegyzés:

duende írta...

A MÁtrix jutott eszembe. Neo küzdelme épp így erősítette meg "miszter szmisszt" - mígnem a végén Neo rájön hogy csak úgy győzhet, ha egyesül a sötétséggel - ahogy azt az Orákulum el is mondja neki korábban. Hogy ő mr. smidth. Hogy nem kívül van, hanem aki ellen küzd, az önmaga. Saját árnyéka.
Hú. mindig "meglepődöm", milyen zseniális ez a film. :)

P. Z. írta...

Ja, igen - kiegészítve a felsorolást a végén - a Mátrixból is van pár jelenet az összeállításban, valamint a Legenda című filmből. :)

Névtelen írta...

Star Wars a Mátrix mellé: ezért tudott Palpatine "eltűnni" a Jedi elől és Felkelés legyőzni a Birodalmat. :)

Rihárdó írta...

Ami újra mozgásba lendült a Sötét Erők Ébredésében...

Akkor valójában nem is olyan bonyolult ez az egész. Fény van, mozgás van, és sötétség van. A mozgást megállítani, a fényt meg a sötétet egybetolni, és kész is.

:)

Rihárdó írta...

Most láttuk a reklámot: Rubint Réka új DVD-jén van 20 perces meditáció!

Hogyhogy Te nem látod az Emberiség Öntudatra Ébredését??

P. Z. írta...

Az öntudatra ébredés illúzióját azt látom. Hatalmas csapda. Még nagyon messze van szerintem az alja, amíg le nem értünk, nem lehet megfordulni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...