2012. jan. 16.

"Valahogy így gondoltam"

Fotó: P. Z.


"Kánha a földre borult mestere iránti szeretetében és tiszteletében, s minden ereje abban a pillanatban visszatért.
Egyedül indult a takács keresésére, akit csodálatos módon, a beérkezettség jeleinek megnyilvánulása által talált meg. Leborult előtte és kérlelte, hadd legyen a tanítványa. Mindenben engedelmességet fogadott neki. Azután rögvest együtt mentek el a hullaégető helyre, ahol is egy viszonylag még frissnek mondható holttestre leltek.
– Na, fiam, egyél!
– Hogy én?!!!
– Jó étvágyat.
– Krbrzstlkzstkr – zihálta Kánha, azzal leszelt a hullából egy kiadós szeletet, és salátával meg hagymával egy zsemlébe rakta.
– Ne így! Még a végén elterjed ez az undorító szokás! – mondta megvetően mestere, avval farkassá lett és vicsorogva zabálni kezdte étkét, majd egyszerre visszaváltozott emberré:
- Valahogy így gondoltam."

(Részlet Soós Sándor: A nyolcvannégy mahásziddha legendája című könyvéből. 
Ez a rész a Kánhapa (Krisnácsárja), a sötét sziddha fejezetben található. 
A teljes könyv letölthető INNEN.)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Zoltán!
Nagyon élvezem a honlap szellemiségét és a képeket.
Ha van érkezésed, kérlek add meg a postacímedet e-amil-ben , mert szeretnék küldeni egy spirituális hanganyagot, ami szerintem összecseng a világoddal.
Addig is minden jót kíván,
csiba.zsolt@freemail.hu

P. Z. írta...

Köszönöm! Milyen hanganyag, miről? Neten nincs fent? Esetleg egyszerűbb és praktikusabb oda feltenni, könnyebb megosztani is. Pl. ide: http://soundcloud.com/ Csak regisztrálni kell, minden ingyenes.
Hanganyagot gyorsan fel lehet tölteni. Ezt már próbáltam, az egyik poszthoz készítettem egy anyagot, madárhangokat lassítottam le: http://soundcloud.com/zoltanpastor/bird-songs222

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...